úterý 15. listopadu 2011

Bobina - pokořitel turínského plátna

  Ve Vatikánu začal obrovský shon. Již dlouho se neozval žádný hlas z nebes, dlouho se nám nezjevila panenka Marie, už dlouho nepřichází žádné znamení. Skoro to vypadá, že jsme již tak zkažení, že nad námi nebesa zlomila hůl a novodobý Noe - organizace Greenpeace - možná staví loď na kopečku nadarmo.

  Veškerý zájem katolické církve směřuje do České republiky, protože do Vatikánu prosákly informace o zbrusu novém znamení, jež se zjevilo v jedné malé české domácnosti. Ovšem toto malé znamení je tak neobvyklé a skvělé, že když vysoce postavení kněží uviděli jeho fotografii, podali médiím zprávu, že turínské plátno už nemá žádný význam a příští týden už se bude na jihu Polska prodávat na benzínových pumpách čundrákům na podpal.
  Výprava do Česka si vyžádala několik týdnů příprav a kvůli ní dokonce papež zrušil odpolední kafíčko s americkým prezidentem Barackem Obamou, který se výpravy taktéž účastní. Svoji manželku Michelle však musel nechat doma, protože se proslýchá, že si na ni papež dělá zálusk. Výpravu tedy tvoří papež, americký prezident, několik kněží, kardinál, pár jeptišek proti trudomyslnosti na cestách a Jiří Paroubek, který stopoval u silnice do Krakova a výprava jej svezla zpátky domů.
  A o co vlastně jde? V jedné malé české rodince (jejich identita musí zůstat utajena kvůli hrozbě útoku rozzuřených ateistů) se před několika měsíci zjevila neuvěřitelně věrohodná podobizna Jéžíše Krista. Nositelem tohoto poselství je Bobina - vyvolená samotným nejvyšším. Na počest tohoto poselství papež Bobině vlastnoručně naplnil a zašpejloval svěcenou jitrničku a prezident Obama věnoval pohodlný pelíšek vyrobený z rybářské sedačky, kterou nechal v limuzíně Jirka Paroubkuj, když jej vyhazovali za Harrachovem. 

Bobina, posel božího znamení jednadvacátého století
  
  Tento úkaz je nyní památkově chráněn srdužením UNESCO a bobinin zadek bude vystaven v kostele Františkánů v Krakově.
  Po cestě zpět se výprava zastavila ve Vizovicích, kde byla pohoštěna slivovicí a posléze na Pražském hradě. Poslední zmínky říkají, že byl prezident Obama viděn opilý, jak si s papežskou holí a čapkou tropí blázny z hradní stráže a papež, kterak podhroužen sjíždí na saních hradčanské zámecké schody.


  

Žádné komentáře:

Okomentovat